onsdagen den 8:e december 2010

Rosa whoopie pies


Efter att jag bakat de underbart goda whoopie piesen till min mans jobb ville min dotter ha dem till sitt födelsedagskalas. Det blev stressigt och krångligt med bakandet- en bebis kan tydligen ha den effekten...- och när vi var i full gång upptäckte jag att jag inte hade någon kakao hemma. Skit i det tänkte jag och körde vidare. Jag droppade istället i lite rosa färg för att prinsesstemat skulle bli fullkomligt. De blev sådär kan jag säga. Jag följde ett annat recept men jag tycker nog att det första receptet var godare. Fyllningen är dock gudomlig! Ungarna älskade kakorna även i den här tappningen och det är ju huvudsaken. Receptet kommer från bloggen cupcakesfluffan och kommer här:


113 gram smör
1 cup farinsocker
1 ägg
1/4 cup kakao
2 cups mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk vaniljextrakt/arom
1 cup mjölk
röd karamellfärg

Rör smör, ägg och farinsocker mjukt. Blanda mjölk och vaniljextrakt i en liten skål. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner de torra ingredienserna i smörblandningen och rör därefter ner mjölken och blanda till en smidig smet. Färga smeten till önskad färg. Klicka ut runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i 175 grader varm ugn i 12-15 minuter.

Fyllning:
226 gram smör
1 1/2 cup florsocker
1 1/2 tsk vaniljextrakt/arom
1 burk Marshmallow fluff

Blanda samman alla ingredienser till en mjuk kräm. Bred fyllning på en kaka och lägg sedan på en kaka till.

3 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut! Gillar den randiga choklad med.

    SvaraRadera
  2. Går de att frysa in?? eller kanske frysa in delarna och vänta med fyllningen??

    SvaraRadera
  3. Åh, jag har tänkt testa att baka sånna länge. Innan jul hinner jag inte... men efter kanske. :-)

    SvaraRadera